UWV Re-integratie

Trajecten

Het UWV biedt aan mensen met een bepaald type uitkering begeleidings- en coachingstrajecten aan voor re-integratie in de maatschappij en in werk. Het gaat hierbij om Modulaire trajecten, met als doel het bevorderen van de maatschappelijke deelname, om Werkfit trajecten, met als doel voorbereiding op werken met inkomen en om Naar Werk trajecten, met als doel om een betaalde baan te vinden. 

Voor wie?

  • Voor mensen met een ZW-of WGA-, WAO-, WAJONG- of WAZ-uitkering via het UWV die vermoeden dat ze hooggevoelig zijn.
  • Ook flexwerkers en mensen, die tijdens hun WW-uitkering arbeidsongeschikt worden, kunnen een ZW-uitkering via het UWV krijgen en onder deze regelingen vallen.
  • Daarnaast kunnen mensen met een WW-uitkering of mensen die dreigen ontslagen te worden onder bepaalde omstandigheden, via een samenwerkingsverband van onder andere het UWV en gemeenten, recht hebben op een begeleidingstraject. 

De hulpvraag

Je ervaart nu veelal nog de last van hooggevoeligheid en je wilt graag leren er in je dagelijkse leven beter mee om te gaan voor meer energie en persoonlijke kracht. Je wilt graag ontdekken hoe je het talent ervan kunt gebruiken in werk en je wilt uiteindelijk een werkplek vinden die écht bij je past. Je wilt daarbij door een gespecialiseerde coach begeleid worden in een maatwerktraject. 

Hoe ziet het eruit?

UWV re-integratietrajecten zijn trajecten, waarmee hooggevoelige mensen die zijn uitgevallen, hun positie in de maatschappij en op de arbeidsmarkt kunnen verstevigen. Hooggevoelige mensen vallen relatief vaak uit door een burn out, bore out, depressie, cvs, fybromyalgie en andere (vaak onbegrepen) psychische en somatische klachten. Tijdens re-integratietrajecten van het UWV werk je toe naar het weer fit worden voor werk en het versterken van wie je bent, wat je nodig hebt in leven en werk en hoe je daar komt. Ook werk je aan het verbeteren van je persoonlijke gebruikshandleiding en het in beeld brengen van jouw arbeidsmarktpositie. Onze ervaring is dat zodra je jezelf beter begrijpt en jij je eigen richting kunt bepalen, de andere stappen (naar werk) als vanzelf volgen.

Place to Sens voert namens Hooggevoelig Heel Gewoon UWV Werkfit trajecten uit, gericht op hooggevoeligheid.

Voor meer informatie of aanmelden, klik op het logo van Hooggevoelig heel gewoon, laat je gegevens achter en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.